Vodič za postavljanje tapeta

VODIČ ZA POSTAVLJANJE 3D TAPETA

Kako odabrati dezen, potrebnu količinu i ostali odgovori na mnoga druga pitanja.
Sve što vas interesuje možete pronaći ovde.
Ukoliko imate dodatnih pitanja možete nas kontaktirati na mail info@simpaticnoiprakticno.rs ili putem live chata.

Prvi korak je sam odabir dezena. Dezeni se razlikuju po boji, reljefu, dimenzijama pa samim tim i ceni. Ono što je zajedničko kod svih dezena jesu njihove tehničke karakteristike. Sve 3D tapete su samolepljive sa lepkom na čitavoj pozadini, mogu da se seku I da se postavljaju bez majstora.

Izmerite kvadraturu:

Izmerite kvadraturu na koju želite da zalepite 3D tapete. Potreban vam je metar sa kojim ćete izmeriti i pomnožiti visinu i dužinu zida. Broj koji dobijete je kvadratura koju treba da pokrijete. Ukoliko imate više zidova koje želite da pokrijete jednostavno zbrojite rezultate koje ste dobili množenjem visine i dužine zidova. Ako želite da zalepite tapete na zidu koji ima prozore, vrata ili neki drugi element na koji ne želite da zalepite tapete, jednostavno, ponovo izračunajte visinu i dužinu na primer prozora, i oduzmite je od ukupnog rezultata.

Koliko tapeta ima u paketu?

Summa Impex nema određene pakete, koliko vam je potrebno tabli toliko će vam biti i poslato. Ne morate da kupite više od onog koliko vam treba, niti postoji minimalna količina tabli za porudžbinu.

Kako ćete znati koliko vam tabli treba za vašu kvadraturu?
Prosečna veličina tapete koju pokrivaju naši dezeni je oko pola kvadrata. Neki dezeni pokrivaju 0.49 kvadrata, neki 0.54, neki 0.56. Kako bismo bili sigurni u tačan broj tabli, najbolje je da se konsultujete sa našim kolegama preko poruke ili poziva.

Kako se lepe 3D tapete?

Jedan od glavnih benefita Summa Impex tapeta – za samo lepljenje tapeta vam nije potreban majstor, što automatski znači ušteda novca! Sam proces implementacije je vrlo prost. Lagano odlepite zaštitnu foliju na poleđini tapete, vodite računa da gornji deo tapete zalepite pod pravom linijom i ostatak samo prilepite na zidnu površinu. Nakon toga rukom pređite preko kompletne površine tapete kako biste potvrdili lepak na svim mestima podjednako. 3D tapete ne zahtevaju nikakvu prethodnu pripremu, sve što možete da uradite je da obrišete prašinu sa zida koji lepite.

Gde sve mogu da se lepe 3D tapete?

Odlična stvar kod Summa Impex tapeta je ta što se lepak nalazi na kompletnoj pozadini, svakako, što je površina ravnija to je bolje. Okrečen zid, pločice, lamperija, cigla, izmalterisani zidovi, itd.

Tapete se prilagođavaju površini i mogu da podnesu manje neravnine na zidu.
Tapete nisu namenjene za spoljnu upotrebu izloženu promenama vremena, kiši, snegu i suncu. Na španski zid se preporučuje lepljenje dezena sa debljinom od 1cm kako bi lakše podneo neravnine na samoj površini.

3D tapete i zidovi zahvaćeni vlagom i plesni:

Vlaga u zidovima nastaje usled prevelike razlike sobne i spoljne temperature. Tome može da doprinese loša spoljna i unutrašnja izolacija. Naš proizvod je pored odlične dekoracije, idealno rešenje za unutrašnju termo izolaciju. Ukoliko želite da tapete zalepite na zid koji je zahvatila vlaga, naš savet je da prvo izvučete vlagu iz zida preparatom Sanitol koji možete naći na našem sajtu u odeljku Sredstvo protiv vlage. Nakon završenog tretmana, vaš zid je spreman za nov izgled. Summa Impex vam garantuje da vlaga ne može da probije 3D tapete.

Kako se seku 3D tapete?

Kako su tapete izgrađene od polietilena, vrste plastike, samo sečenje tapeta radi ukrajanja je vrlo jednostavan proces. Sve što vam treba je skalpel i podloga koja će zaštiti pod od oštrice. Izračunajte gde i u kom obliku treba da isečete tapetu, i lagano prevucite skalpel preko nje. Suvišni deo tapete će otpasti bez po muke a vi treba ostatak da zalepite na željeno mesto. Dezene cigle možete lepiti tablu do table, ili stvoriti pravi efekat cigle tako što ćete u svakom redu iseći malu ciglu a ostaviti 3 cele.

Kako se održavaju 3D tapete?

Ovaj proizvod je vodootporan te je njegovo održavanja jednostavno i lako. Koristite vlažnu, mikrofiber krpu i lagano pređite preko površine. Uklonite prašinu, fleku od kuvanja, obuće i dečijih bojica. Nije preporučljivo korišćenje jakih sredstava za odmašćivanje prilikom brisanja tapeta.

Kako se skidaju 3D tapete?

Potpuno logično pitanje je kako se skidaju ove tapete ako je fabrički lepak toliko jak da one mogu opstati na zidu i do 10 godina. Rešenje je prosto, 3D tapete skidate sa zida kao i obične, tradicionalne tapete. Lepak koji je moguće da ostane na samoj površini zida možete ukloniti sa jednim od mnoštvo trikova koje možete naći na internetu za skidanje lepka.

Korpa